Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anet Bedrnová poprvé v reprezentačním dresu na Mezistátním utkání

V pátek 5.7.2024 se v Piešťanech uskutečnilo Mezistátní utkání dorostenecké kategorie. Kromě pořadatelského Slovensko tohoto utkání účastnily také výpravy Maďarska a České republiky. Jednalo se tedy o trojutkání v atletických výběrů do 18 let a ve výběru ČR nastupovala poprvé také Aneta Bedrnová, pro níž to byl tento start vůbec první v národním dresu a která byla nominována na základě svého výkonu z MČR dorostenek, kde brala v polovině června bronzovou medaili v osobním rekordu 11,97 s.

screenshot_20240705_122255_samsung-internet.jpg

I z tohoto důvodu jsme měli pro závod spíše než-li kvalitativní ambice cíle v podobě nasbírání mezinárodních zkušeností a zážitků a současně i důležitých zkušeností s organizací takovéhoto závodu včetně všech organizačních záležitostí z pohledu naší výpravy.

screenshot_20240705_122318_samsung-internet.jpg

Na samotný závod na 100 metrů nastupovala Anet ve 3. dráze. Samotný start a prvních 50 metrů mě velmi potěšil, protože zde byla patrná jasná výbušnost, kterou může Anet disponovat zjevně bez ohledu na aktuální stav přípravy. Na tomto úseku trati se velmi dobře držela se svými soupeřkami a vypadalo to, že bude atakovat jednu z medailových pozic. Nicméně v druhé polovině závodu se začala propadat a cílem proběhla na 5. místě v čase 12,31 s. 

screenshot_20240705_122547_samsung-internet.jpg

Po závodě jsem se Anetě snažil vysvětlit, že za mě  je tento výsledek naprosto očekávaným. Ona sama byla celkem zklamaná, což chápu, protože rozumím tomu, že se snažila o co nejlepší výsledek, což je pochopitelně správný směr uvažování. Maximální formu ale prostě nejde udržet nekonečně dlouhou dobu a vzhledem k tomu, že svůj nejlepší výkon zaběhla již v polovině června na MČR dorostenek v Ostravě tj. před 3 týdny, si nemyslím, že by výkon, který zaběhla v Piešťanech byl nějakým výrazným propadákem. Rozhodně je potřeba si ze závodu odvézt a hledat to dobré, co se povedlo a to spatřuji právě v kvalitní výbušnosti, kterou Anet dokáže dominovat i na mezinárodním poli. V tom spatřuji její silnou zbraň. 

screenshot_20240705_122354_samsung-internet.jpg

Každopádně  věřím, že si nakonec Anet odveze z tohoto utkání, v němž Češi nad soupeří z Maďarska i Slovenska jasně zvítězili,v kromě reprezentačního dresu a trika také plno zážitků a dojmů. A i když se vždycky nemusí jednat čistě jen o pozitiva jako například kvalita ubytování, přesto koncept mezistátního utkání jistě přinesl plno dojmů z pohledu celé výpravy, "odsledování" soupeřů ze zahraničí  a jejich přípravu a  styl rozcvičování, stejně jako možnost najít si nové kamarády mezi českými atlety, s nimiž mohla Anet strávit delší čas a lépe je tak poznat. Nakonec jsem měl pocit, že si Anet z našeho rozboru odnesla ten správným směr uvažování, z kterého pochopila, že ne vše a vždy jde podle našich přání a v atletice to hotl platí dvojnásob. Věřím, že si svého prvního reprezentačního startu bude vážit a sama k sobě bude přistupovat s respektem. 

img-20240705-wa0000.jpg