Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na mezistátním juniorském utkání štafeta 4x100 m s Jirkou vítězně v dalším kvalitním čase.

V sobotu 22.6.2024 se v Brně uskutečnilo Mezistátní utkání kategorie juniorů. Utkání, ve kterém proti sobě nastupovaly reprezentace Polska, Maďarska, Slovenska, Chorvatska a pochopitelně také domácí výpravy České republiky se utkaly v pětiutkání na stadionu Pod Palackého vrchem.

1stafeta-s-medailema.jpg

V týmu ČR oblékl reprezentační dres také Jirka Synek, jemuž se před týdnem nevydařilo sice mistrovství ČR v kategorii jednotlivců podle jeho představ, ale na start v rámci "mezistátka" ukázal, že se dovede kvalitně připravit a dvojnásob to platilo o jeho hlavě.

1synek.jpg

Jirka byl nominován do štafety 4x100 metrů, v níž má společně se svými kolegy splněný limit na srpnové Mistrovství světa juniorů v Peru. Štafeta na mezistátním utkání byla tentokrát tedy z mé pozice (a v tom duchu jsem kluky na samotný závod i připravoval) trochu o něčem jiném než-li při plnění ostrého limitu. Kluky jsem instruoval, že chci vidět cílevědomý výkon, který bude současně naplňovat moji vizi kvality a rovněž bude jaksi "chladnokrevně" a přesvědčivě prezentovanou vizitkou naší práce.

1stafeta-se-mnou.jpg

I z těchto důvodů jsme tentokrát nešli do úplně největšího rizika. Svou roli v tomto směru sehrál i celkem prudký vítr zejména na 3. úseku. Klukům se moji představu o předvedeném výkonu podařilo dokonale předvést a ve výkonu 40,15 s spatřuji velkou kvalitu. Současně jsem po závodě všem štafetmanům poměrně obsáhle sdělil svoje dojmy a postřehy. Kluci mě opravdu hodně potěšili svým vyzrálým výkonem a rovněž tím, že se dokázali ztotožnit s moji vizí pro konkrétní závod. Za důležité současně vnímám i moment toho, že naše štafeta dokázala porazit všechny soupeře, což v rámci "mezistátek" nebývá pravidlem a při pohledu na běžeckou individuální kvalitu například soupeřů z Polska je jednoznačné, že tentokrát jsme měli opravdu navrch zejména v seběhanosti my.

1synek1.jpg

 

Co se týče samotného Jirky, měl na starosti opět 3. úsek. V týdnu před MU jsme trochu znejistěli kvůli různým bolístkám, ale na utkání se dokázal Jirka dokonale zkoncentrovat a svým projevem mě neohroženě přesvědčil, že v tomto týmu má své pevné místo! Myslím si, že i on sám odjížděl z tohoto závodu nadmíru spokojený. Nejen proto, že dobře předvedl svoje štafetové zručnosti a odběhl rychlý úsek, ale i proto, že sám sobě dokázal i svému okolí, že se s ním prostě musí počítat.

1stafeta-nad-stadionem.jpg

Jsem rád za to a hodně si toho cením, že Jirka mi po závodě poděkoval za celou přípravu. Myslím, že ve sportu ale i v běžném životě je potřeba budovat kvalitní vztahy, na kterých se následně mohou rozvíjet dobré výkony. Tohle naplňuje moji vizi o tom, jak by se sport měl dělat!

1synek-se-mnou.jpg