Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štafetový kemp před odletem na mistrovství světa juniorů absolvoval Jirka Synek.

V termínu 12.-14.8.2024 proběhlo v SC Nymburk další prázdninové soustředění respektive kratší sraz štafetmanů z reprezentačního týmu. Tentokráte už jen čistě kategorie juniorů, kteří se chystají k výpravě na mistrovství světa své kategorie U20, jež proběhne již za 14 dní v peruánském hlavním městě Limě.

wjc-lima-jpg.jpgstadion-jpg.jpg

Soustředění se pochopitelně zúčastnil také Jirka Synek z naší tréninkové skupiny, který ve výpravě na mistrovství světa nebude chybět a je v nominaci štafetového týmu.

1.jpg

Štafetový tým se do Nymburka sjel v kompletním složení a jsem rád, že z kluků vznikla opravdu dobrá parta, což je i jednou ze součástí a cílů mé práce. V rámci tréninků samotných jsme se opět pověnovali samotným drilovým technikám a pochopitelně nechyběly tréninky, v nichž jsme brousili samotné předávky ať už v samotných dvojičkách, ale také v kompletním provedení složeného běhu ve formě 4x60 metrů.

2.jpg

V Nymburce jsme si krom samotné sportovní činnosti udělali také prostor pro přípravu čistě teoretickou, která v případě cestování do tak vzdálené destinace, kde je oproti podmínkám v ČR časový posun mínus 7 hodin a klimatické podmínky vzhledem k tomu, že v Peru je v této době zimní období, jsou rovněž dosti rozdílné, je více než na místě. S kluky jsme si podrobně pročetli a komentovali manuál s doporučeními atletického svazu. Ta jsme si průběžně připomínkovali a vytvořili jakýsi vlastní plán šitý na míru naší skupiny. 

20240812_154937.jpg

V rámci srazu jsme si ale také vytvořili prostor pro regeneraci a jsem rád, že kluci využili hydromasážní bazén, saunu, masáže, ale také nový Kneippův chodník, který ve sportovním centru vybudovali v letošním roce. Soustředění jsme ukončili ve středu z mého pohledu velmi pěknými pokusy složených běhů na 4x60 metrů a tak jsme mohli odjíždět z tohoto kempu spokojení.

img-20240813-wa0002.jpg