Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zkrácenou speciální přípravu jsme podpořili na letním soustředění opět v Krkonoších.

V první polovině července do středy 10. do neděle 14.7.2024 jsme absolvovali soustředění v Horní Malé Úpě, kterou už dobře známe. V podobném termínu už zde byla naše skupina předešlé dva roky a i letos se nám toto období odvděčilo opravdu krásným počasím, ve kterém jsme se mohli nadechnout příjemného a svěžího letního krkonošského vzduchu. Prostředí našeho ubytování ve SKIMU apartmánech, jež disponují i velkou sportovní halou jsme opět naplno využili a to zejména v doplňkových fázích a činnostech. tak, jak je naše skupina zvyklá na všech soustředěních. V tomto ohledu jsem naprosto spokojený, protože jsem přesvědčený, že díky těmto činnostem budujeme velký základ pro následné budoucí výkony.

 

Soustředění jsme zahájili příjezdem z naší Polabské nížiny ve středu, když u nás panovala tropická horka. Přesun do hor za volanty aut byl tak celkem dosti náročný, ale "Pomezky" nás přivítaly příjemnými teplotami kolem 25 stupňů Celsia a po malé přeháňce jsme mohli zahájit naši přípravu tempovými úseky přímo před ubytovacím zařízením. K tomu jsme si přidali doplňkově  odhody medíků a zpevňovací cvičení. Večerní sauna v útrobách našeho ubytování pak vhodně doplnila celý den.

1tempa-streda.jpg

1rovnovaha-streda1.jpg

1rovnovaha-streda.jpg

Čtvrteční dopolední trénink jsme věnovali kombinacím odrazových cvičení, před nimiž jsme se rozcvičili v hale benďasem. Ten byl velkým lákadlem prakticky celé soustředění. Pro odrazy jsme si zvolili travnatou plochu s lavičkami různých výšek opět kousek od našeho ubytování.

1badminton-ctvrtek.jpg

1ctvrtek-bubynky.jpg

1odrazy-ctvrtek-holky.jpg

1frekcruce-ctvrtek.jpg

1odrazy-kotnicky-ctvrtek.jpg

1odrazy-poskoky-ctvrtek.jpg

1zabaky-ctvrtek.jpg

Odpoledne byla v plánu silový vytrvalost a pro tento trénink se nám hodila příjemná šotolinová cesta. Kombinace s rytmizačními prvky byla příjemným roztříštěním od stereotypu a závěr tréninku jsme ještě doladili v posilovně v rámci našeho ubytovacího komplexu.

1frekvence-ctvrtek-odpoledne.jpg

1kankan--ctvrtek-odpoledne.jpg

1-posilovna--ctvrtek-odpoledne-holky.jpg

1-posilovna--ctvrtek-odpoledne.jpg

V pátek jsme měli naplánovaný trénink rychlosti. Pro něj se hodilo parkoviště před našimi apartmány a v rámci něj jsme využili expandery pro zefektivnění běžecké abecedy a následovala sprinterská aktivační cvičení s balóny. Starty ve dvojicích z různých obměn byly celkem dosti efektivním prostředkem, který všechny dobře motivoval. Na závěr jsme odběhali několik úseků se zapojením štafetových předávek.

1-patek-abc-s-lancema-kotniky.jpg

1patek-starty.jpg

1patek-starty1.jpg

1patek-starty2.jpg

1stafeta-patek.jpg

1stafeta-patek1.jpg

1stafeta-patek2.jpg

Odpoledne bylo v plánu volno a k němu jsme využili možnost kvalitní regenerace v blízkém hotelu a jeho wellness zóně. Bazén, kneipův chodník, pára, sauna, vířivka. Značka ideál a dvě hodiny utekly doslova jako voda! 

1rege-patek-salto.jpg

1rege-patek1.jpg

V sobotu nás dopoledne uvítalo opět krásné slunečné počasí a běžecký trénink intervalových úseků, které jsme běhali jak z mírného do kopce tak i do kopce, se tak odběhal relativně příjemně, i když se od něj příliš  hezké pocity nečekaly. Každopádně si myslím, že byl tento trénink dosti efektivní. Pro tento trénink jsem se snažil nepodcenit rozcvičení, které jsme absolvovali v tělocvičně a během nějž jsme se rozehřáli opět badmintonem, následovala abeceda ve dvojicích s lančema, poté sŕie frekvenčních a dynamických cviků s lančema na horní polovinu těla a v závěru rozcvičení "přehazovačka"  s tenisákama ve dvou družstvech jako herní prvek na závěr rozcvičení s cílem nabuzení oběhového systému před vlastním tréninkem. 

1sobota-abc-lance.jpg

1sobota-lance-ruce.jpg

1sobota-lance-ruce1.jpg

1sobota-tempa.jpg

1sobota-tempa1.jpg

1sobota-tempa2.jpg

1sobota-tempa-odpocinek.jpg

Na sobotní odpoledne jsme si naplánovali výstup na Sněžku, který jsme uskutečnili zatím každý rok a ne jinak tomu bylo i letos. Tentokrát to ale všichni pojali tak trochu jako závod, čemuž vlastně nevědomě napomohla i situace, kdy jsme nahoru šli v několika skupinkách. Každopádně výstup a sestup z Pomezek tam a zpět za 3 hodiny je si myslím hodně dobrý počin a v rámci rozvoje obecné vytrvalosti hodně dobrým vkladem. 

1sobota-snezka.jpg

1soota-snezka1.jpg

Poslední trénink proběhl v neděli dopoledne a vzhledem k plánu celého týdne jsme jej volili spíše odpočinkově. Někdo dal jen lehký klus a protažení s mírnou relaxační a zpevňovací baterií cviků. Někdo se rozhýbal sportovními hrami a protažením. Každopádně soustředění proběhlo z mého pohledu v ideální atmosféře a oproti loňsku jsem byl rád, že jsme jej o jeden den prodloužili, protože jsme mohli nasávat o něco déle krásnou horskou atmosféru.

1nedele-protahovani.jpg

K té určitě přispěl i výborný personál a neméně vynikající kuchyně, kterou jsme se zde stravovali. Věřím, že stejné dojmy si odnesli i všichni sprinteři a doufám, že k tomu přispěli i drobné svačinky v podobě bramboráčků a palačinek, které jsme jim tu a tam připravili. 

1spolecna.jpg