Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborová sobota na Mistrovství ČR do 22 let.

V sobotu 24.8.2024 odstartoval letošní šampionát do 22 let konaný v Jablonci nad Nisou. Mistrovství ČR této věkové kategorie se z naší tréninkové zúčastnili 2 sprinteři a 2 sprinterky v individuálních startech a další 3 ve štafetách. Tak je zvykem sobotní program obstaraly závody na 100 metrů. 

Velmi dobře se dokázala připravit Jana Šafránková, která sice poslední 4 týdny bojovala s obtížemi po zvrtnutí kotníku, ale na tento vrchol se dokázala připravit velmi obstojně. Již v rozběhu naznačila své jasné ambice a postup do finále v protivětru -1,0 m/s v čase 12,21 s byl z druhého místa jasně neohroženou záležitostí. 

1safrankova.jpg

Ve finále bohužel znovu fouklo nepříjemně proti -1,0 m/s, ale tentokrát se Janče povedl samotný start o mnoho lépe.  Nabité startovní pole však nedalo nic zadarmo, a tak musíme brát konečné čtvrté místo s pokorou, neboť samotný čas 12,16 s je rozhodně kvalitní známkou. Jsem rád i za to, že to Jana vnímala obdobně jako já  a se svým výkonem, projevem a nakonec i umístěním byla spokojená. Rozhodně jsme mohli odcházet s pocitem dobře odvedené práce.

img-20240824-wa0002.jpg

Aneta Bedrnová si v rozběhu nakonec doběhla svým typickým zarytým finišem podobně jako Janča pro velké kvéčko a tedy postup do finále. Naše tréninková skupina se tak mohla v tomto finále Mistrovství ČR dvěma závodnicemi! Rozběhový výkon 12,36 s byl pro mě i Anetu velmi sympatickým a měli jsme štěstí i na podporu větru, která byla +0,8 m/s. Ve finále už to byla ale řežba a z mého pohledu více než krásného umístění na 6. příčce, které Anet zaběhla, si musíme vážit tvrdých zkušeností z takové konkurence a závodu. Anet možná byla mírně zklamaná z času 12,47 s, ale pro mě je umístění i čas v proťáku vlastně naprosto dobrým počinem a věřím, že i Anet si to nakonec dokázala připustit.

1bedrnova.jpg

Mezi muži startoval na 100 metrů také Franta Hanč. Tomu zjevně jablonecká dráha zatím příliš nechutná. Minulý týden zde závodil na ligovém kole a rovněž z toho nebyl extra výkon. V mistrovském závodě předvedl Franta výkon 11,63 s a ani z technického rozboru jsme z tohoto výkonu nebyli kdovíjak nadšení. Nicméně i v tomto případě hodnotím přínos mistrovského závodu zejména ve sbírání zkušeností.

1hanc.jpg

Sobotní podvečer patřil na jabloneckém oválu závodům štafet n a4x100 metrů. My jsme tentokráte postavili kvarteta jak do soutěže žen tak i mužů. Děvčata bojovala velmi srdnatě a moc mě těší, že jsme dokázali sestavit čtveřici, která předvedla kvalitní výkon 48,04 s. Holky běžely ve složení Amálie SCHEDEROVÁ - Jana ŠAFRÁNKOVÁ - Martina JEŽKOVÁ a Aneta BEDRNOVÁ. 

1stafeta-holky-.jpg

Těší mě, že se děvčatům podařilo sestavit tým, který si rozuměl a jsem pevně přesvědčený i o tom, že to byl jeden ze základů jejich kvalitního času. Navíc jsme absolvovali několik tréninků, kde jsme ladili určitá specifika a i to rovněž napomohlo času, kterým se štafeta umístila na kvalitním 4. místě. I když k medaili chyběl jen kousíček, přesto byly holky spokojené a myslím, že to v mnoha ohledech předčí i medaili na krku! 

1stafeta-holky1.jpg

Tým kluků běžel ve složení Šimon NOVÁK - Franta HANČ - Honza ŠMEJKAL  a Štěpán HOLEČEK. Klukům předávky vyšly podobně jako děvčatům prakticky na výbornou. Konkurence vůči našemu de facto mládežnickému týmu složenému ve věku 16-18 let byla ale tvrdá a kategorie tohoto šampionátu nabídla kvalitní startovní pole. Naši borci se ale za čas 44,04 s nemusí stydět a umístění na 8. příčce beru především jako obrovskou porci zkušeností. 

1stafeta-kluci.jpg