Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci i dorostenky vybojovali postup do finále Mistrovství ČR družtev.

V sobotu 28.9.2024 proběhlo v Mladé Boleslav odložené Mistrovství Čech družstev dorostenců a dorostenek, kde jsme měli zastoupení v obou kategoriích. Soutěž, která byla odložená o 14 dní kvůli zářijovým povodním se odehrálo za relativně únosného atletického počasí, i když v závěru a podvečer již rozhodně teploty neodpovídaly našim ideálům.

V družstvu dorostenek velmi zdatně bojovala Aneta Bedrnová, která vyhrála soutěž na 100 i 200 metrů. Rozběh na stovku ovládla v proťáku -1,0 m/s v čase 12,53 s a následné finále vybojovala ve velmi kvalitním čase 12,28 s. Za mě paráda a je potřeba tyto výkony vnímat optikou dá se říci již podzimního období! Dvoustovku Anet ovládla podobným způsobem, když vyhrála za 25,76 s opět připisovala pro náš tým prvenství. V celkovém součtu si kolínské dívky vybojovaly stříbrné medaile a postup na MČR.

1bedrnova.jpg

V týmu chlapců bojovala čtveřice borců z naší tréninkové skupiny a v závěru dne si všichni přebírali bronzové medaile za 3. příčku ve velmi vyrovnaném souboji o stříbro. I chlapce tak čeká za týden finálové klání na Mistrovství ČR, které se uskuteční v neděli 6.10.2024 na Kladně. Jako první do bojů zasáhl Šimon Novák, jenž pro tým nastoupil v závodě na 3000 m chůze. I když jej rozhodčí zastavili o 2 kola dříve s tím, že je již v cíli, nenechal jsem nic náhodě a doslova Šimona dohnal k tomu, aby prostě šel dál, protože jsem si byl jistý, že rozhodně ještě není v cíli celé tratě. Šimon tak nakonec mohl pro tým zapsat v oficiálních výsledcích 6 bodů za 7. příčku v tomto závodě.

1novak-s.jpg

V rozbězích na 100 metrů se zadařilo Honzovi Šmejkalovi, který z druhého místa postoupil do A finále časem 11,58 s. Ve finále se ještě vylepšil na 11,48 s, ale s ohledem na okolnosti startu, kdy v těsné blízkosti hrála muzika z pouti, jsme museli nakonec dávat protest k jury závodu, která jej nakonec opravdu uznala a Honza bral 8 bodů za 5. příčku. Velmi dobře odběhl Honza následně závod i na 200 metrů, když zaběhl 23,65 s a celkově se umístil na 9. místě.

1smejkal.jpg

Martin Dupák a Martin Hovorka obětovali pro tým podobně jako Šimon Novák hodně, protože tito dva závodníci nastoupili k závodu na 30000 metrů, což pochopitelně šlo proti zájmům a jakýmkoliv ambicím na krátkých sprintech. Oba Martinové bodovali  v tomto běhu na 9. (Dupák) resp. 10. místě (Hovorka). V závěrečných štafetách ale ukázali, že pro tým jsou důležité i jejich sprinterské dovednosti, protože naše štafeta A, kde běžel Martin Dupák, Honza Šmejkal a Šimon Novák doběhla celkově na 2. místě a štafeta B s účastí Martina Hovorky, jenž ji skvěle rozběhl, cílovala na 7. místě.

1dup-hov.jpg

Závěrečný ceremoniál si všichni užili a nyní už můžeme pozornost obrátit na finálové klání v Mistrovství České republiky!

1komplet.jpg