Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci skončili na Mistrovství ČR družstev pátí.

7. 10. 2024

V neděli 6.10.2024 se na kladenském stadionu na Sletišti uskutečnilo Mistrovství ČR družstev dorostenců. Na tento vrchol týmové klubové soutěže v této věkové kategorii se kvalifikoval také náš tým dorostenců, který se sem probil z 3. místa v  Mistrovství Čech. Ale již před 14 dny jsme měli v týmu určité výpadky a ty nás bohužel provázely i na Kladně. A i když naše papírové ambice  mohly být vyšší, nakonec nám po sérii omluvenek muselo stačit celkové 5. místo. To však za těchto okolností musíme brát s respektem k našim soupeřům, na které náš tým v tuto chvíli neměl. Navíc počasí, které o tomto víkendu panovalo, bylo opět velmi nepříznivé, a tak si vážím i kvalitních výkonů z řad kluků z naší tréninkové skupiny, kteří se na tento závod moc těšili a na jejich výkonech to také bylo znát.

Štěpán Holeček si dokázal v závodě na 100 metrů zaběhnout výkon velmi blízký osobáku, když jej o 1 setinu nepokořil (11,39 s). Díky tomuto výkonu se dostal do B finále, kde pro tým sbíral 4 body. 

Honza Šmejkal překvapivě bodoval na obou nejkratších sprintech a to v B finále 100 metrů ve vyrovnaných výkonech z rozběhu i finále (11,63 a 11,62 s) za celkové 11. místo. Na dvoustovce potom přidal další 1 bod za výkon desetinu za hranicí PB (23,46 s). Celkový zisk 3 bodů v hladkých sprintech ve finále MČR beru jako hodně dobrý výsledek podobně jako u Štěpána Holečka.

Martin Dupák si v předešlém stupni soutěže na Mistrovství Čech zkusil závod na 3000 metrů, ale tentokrát jsem ho nominoval cíleně pro rozvrstvení sil v družstvu na 2000 m překážek. Tedy závod s vodním příkopem, což v situaci, kdy chladné a deštivé počasí nedalo závodníkům možnost se jakkoliv zahřát, bylo opravdu z jeho strany obětavým kouskem. Ten se pro náš tým vyplatil tím, že jsme zde díky Martinovi získali 2 body za umístění na 11. příčce.

Šimon Novák se v Mistrovství Čech vyrovnal s rolí chodce a ve finále MČR absolvoval tuto trať znovu a opět s vysokým bodovým přídělem tentokráte 5 bodů za 8. místo. Nutno podotknout, že naše sprinterské ambice jsme opět vědomě potlačili a Šimon nastoupil necelou tři čtvrtě hodinu po chůzi k rozběhům stovek, kde zaznamenal kvalitní čas 11,70 s s ohledem na předešlý závod v chůzi! 

Do soutěže zasáhl rovněž i Martin Hovorka, který ale na body v závodě na 3000 metrů tentokrát nedosáhl, ale byl platným členem našich štafet. Sestavu 4x100 metrů v A týmu jsme složili čistě z borců naší skupiny (Novák, Holeček, Šmejkal, Dupák) a ukázalo se to jako dobrý tah, když kluci v čase 45,01 s předvedli 4. nejrychlejší čas ze všech týmů a brali tím pádem 8 bodů. V B štafetě běžel právě Martin Hovorka, který společně s kluky tohoto týmu zaběhl 45,32 s umístil se tedy hned za našim Áčkem a ziskem 7 bodů.

 

Kluci bojovali jako lvi a věřím, že i když to nakonec nebyla medaile, největší zážitek v nich zůstane právě díky bojovnosti a týmovému duchu, jehož byli jádrem v celém kolínském dorosteneckém družstvu. Kolínští dorostenci letos obsadili v Mistrovství ČR tedy 5. místo ze ziskem 167 bodů a až do závěrečných štafet bojovali o důležité bodíky, protože na 4. místo je dělilo pouze 7,5 bodu a současně od 6. příčky pouze 6 bodů!

messenger_creation_1a6d881f-a034-4850-a542-d32af17cbfd1.jpeg