Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dva stříbrné osobáky ve sprinterském trojboji pro Miu a Frantu.

Ve středu 21.8.2024 se na kolínském stadionu uskutečnil další ročník jednoho z nejstarších závodů v ČR - Velké ceny Kolína. Na pořadu byl sprintérský trojboj, v němž se zadařilo uspět mezi ženami žákyni Mie Plačkové, která předvedla velmi vyrovnané výkony ve všech disciplínách (60, 100 a 200 metrů), které jen těsně kopírovaly její osobní rekordy, a v soutěži mužů Frantovi Hančovi, jenž díky bojovnosti až do posledních metrů závěrečné dvoustovky o minimální rozdíl  2 bodů vybojoval konečné druhé místo.

1hanc-plackova.jpg

Mia poskládala v součtu velmi kvalitní bodový zisk 2694 bodů, čímž se umístila v celkové konkurenci na druhém místě a mohla tak při slavnostním vyhlášení přebírat gratulace a taky příjemné "kapesné". Individuální výkony byly opravdu na hranách jejich osobních maxim (7,69 s, 12,23 s, 25,53 s). Poslední disciplína už Mie až tolik nechutnala, ale rozhodně se není čemu divit. Sprinterský trojboj je sama o sobě velmi náročnou disciplínou, neboť v rozmezí cca 2 hodin absolvovala tyto tři úseky v maximálním úsilí.

1plackova.jpg

Franta Hanč Miu dokázal napodobit v soutěži mužů, kde získal rovněž stříbrné umístění a i on se tak nakonec mohl při vyhlašování radovat. Jsem rád, že v průběhu závodu si Franta dokázala tak trochu sáhnout na dno a i přes mírné váhání nakonec trojboj dokončil. Oproti nedělním ligovým závodům v Jablonci si myslím, že si zde hlavu dokázal udržet nasazenou na těle a zejména na poslední trati 200 metrů to bylo poznat. Právě zde se ukázalo, že chce zabojovat o co nejlepší umístění a nakonec z toho byl i kvalitní čas 23,14 s, čímž se o 2 bodíky dostal před svého soupeře o stříbrnou medaili. Franta si v trojboji pochopitelně vytvořil nový osobní rekord 2284 bodů v jednotlivých výkonech 7,47 s, 11,33 s, 23,14 s).

1hanc.jpg

Osobní rekordy dále pokořili tito závodníci:

Honza Šmejkal - 60 m (7,35 s)

Martin Hovorka - 60m (7,96 s)

Šimon Novák  - 60 m (7,40 s)

1smejkal.jpg

Za zmínku stojí i třetí stříbrná medaile, kterou do sbírky pro naši skupinu přidal nováček teprve mladší žák Tomáš Frencl. V rámci Velké ceny Kolína probíhala také soutěž Sokolského přeboru v pětiboji mladšího žactva, kde Tomáš obstojně odzávodil.  Jeho výkony byly navíc tak kvalitní, že jejich součet stačil na stříbrnou příčku i s deficitem toho, že jsem ho nepustil na první disciplínu tedy 60 m překážek, kterou prakticky zatím vůbec nezná. Tomáš si navíc na hladké šedesátce vytvořil nový osobáček 8,19 s a podpořil ho dobrým výkonem ve skoku do dálky (415 cm). Takže gratulace trojnásobná!

1frencl.jpg