Jdi na obsah Jdi na menu
 


Honza a Štěpán v nových PB na kolínském Béčku.

V neděli 23.6.2024 proběhlo na kolínském stadionu 3. kolo krajské soutěže družstev dospělých. Této soutěže jsme využili zejména s dorostenci, kteří tak měli ideální příležitost absolvovat ještě poslední start před blížícími se prázdninami.

 

Závod se hodně vydařil Honzovi Šmejkalovi, který si v rozběhu na 100 metrů zaběhl nový osobní rekord 11,43 s. Ve finále byl tak aspirantem na vítězství, ale rozhodčí bohužel předvedli dosti velký přešlap, když poté, co nechali proběhnout celý závod bez výstřelu značícího chybný start, rozhodli o opakování celého finále A. Čas v prvním běhu měl Honza 11,40 s, ale ten mu ze statistik rozhodčí tímto rozhodnutím de facto smazali a výsledek opakovaného finále cca 5 minut poté samozřejmě již tak kvalitní nebyl (11,59 s.).

1smejkal.jpg

Honza si díky časovému pořadu, který sestavoval zřejmě někdo, kdo v atletice ještě tak dlouho nefunguje, stoupl do bloků ještě na 200 metrů cca 15 minut po tomto opakovaném finále. Závod sice rozběhl dobře, ale hranici osobního rekordu prostě atakovat nemohl. Na 150 metrech to sice ještě vypadalo, že bojuje o celkové prvenství, ale posledních 50 metrů bylo již v křeči a Honza se po doběhu bolestivě chytil za záda, která měl v křeči. Naštěstí jen záda....Inu je to nepříjemná zkušenost a o to více  mě mrzí, že na naši domácí půdě!

 

Dobrý závod si připsal i Štěpán Holeček, jenž si konečně chtěl zaběhnout dvoustovku. První závod na této trati v této sezóně se mu z mého pohledu velmi vydařil, když si doběhl pro nový osobák 23,62 s. Věřím, že se mu konečně odleví od neustálých dozvuků po proběhlé mononukleóze v zimním období a s tím přetrvávajících respiračních problémů. Každopádně 200 metrů na této úrovni naplnilo  má očekávání. Gratuluju!

1holecek.jpg