Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukáš Soukal se v Liberci stal Akademickým Mistrem ČR

25. 6. 2024

Na stadionu v Liberci proběhlo v úterý 25.6.2024 Akademické Mistrovství ČR, které se v letním období koná jako součást Českých akademických her. Do závodu na 200 metrů nastupoval také Lukáš Soukal v barvách své Vyšší odborné školy České unie sportu.

cah-liberec-2024_caus-300x300.png

Lukáš byl na trati 200 metrů nasazen jako papírový favorit a tak si také na této trati od začátku počínal. Projevem mě hned od výběhu z bloků jasně přesvědčil o stavu připravenosti. Velmi uvolněný a současně rychlý odjezd z kotníku dominoval v celé zatáčce. Na rovince bylo následně patrné, že zde foukal celkem vydatný proťák, který byl v oficiálních výsledcích označen hodnotou -1,6 m/s! V závěrečných metrech Lukáš navíc jasně a přesvědčivě "zatahoval" do cíle, což chápu rovněž jako dobrý ukazatel zejména v oblasti kvalitní připravenosti silovou vytrvalostí, kterou dovedl svůj závod do vítězného protnutí cílovou čárou.

1soukal.jpg

Výkon 21,37 s jednoznačně podtrhuje aktuální Lukynův stav připravenosti a zlatá medaile z "Akademiček"  je mu tak příjemnou odměnou. Věřím, že úspěch na Akademickém MČR bude pro Lukáše i částečnou motivací a také dobrým "našlápnutím" před blížícím se Mistrovstvím ČR dospělých, které se uskuteční o nadcházejícím víkendu ve Zlíně.

putovni_vlajka_cah.jpeg

Medaile z Českých akademických her chápu současně i jako moment, který může Lukášovi pomoci při jeho studiu na VOŠ a může mu tak v některých ohledech působení na této škole vylepšit. 

1soukal-vos.jpg