Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mia Plačková si ve finále MČR družstev dolétla pro dálkařský osobák.

V sobotu 12.10.2024 se v Břeclavi uskutečnilo odložené Mistrovství ČR v kategorie staršího žactva. Velmi nabitý program zde měla hlavní opora týmu Mia Plačková, kterou čekal trojstart na 60 metrů, skok do dálky a 150 metrů.

1plackova-150-m.jpg

Hned v úvodních rozbězích ukázala Mia na šedesátce, že kvalitní časy umí, když v rozběhu zvládla 7,69 s. V následném finále, kde foukal již silný protivítr, předvedla 7,85s. Ovšem i tento čas a v těchto podmínkách navíc v termínu, kdy jsme se zbytkem tréninkové skupiny absolvovali již druhý týden nové přípravy, beru jako vynikající výkon! Mia za něj brala první místo a 13 bodů pro družstvo.

1plackova-60m.jpg

Prakticky stejně přesvědčivě si vedla i v dálkařském sektoru, když hned v prvním pokusu zapsala Mia 545 cm, což je jejím novým osobním rekordem. Ačkoliv se jí posléze již lepšího výkonu nepodařilo docílit, je jasné, že Miiny možnosti jsou ještě větší. Rozhodně  se ale v této soutěži prezentovala s výkonem  třídy oproti svým soupeřkám a bylo z toho další prvenství a dalších 13 bodů pro náš tým.

1plackova-dalka.jpg

Poslední start absolvovala Mia na 150 metrů, kde měla tvrdou konkurenci v národní rekordmance hned v několika disciplínách Lindě Botkové z Prahy. Tu porazit sice nedokázala, ale celkové druhé místo z této disciplíny navíc v dobrém čase 18,65 s, znamenalo další bodový přísun 11 bodů pro náš tým. Tím se Mia stala nejplatnější členkou kolínského týmu, který v těsném souboji s děvčaty s pražské Jeseniovy nakonec vybojoval stříbrné medaile. Mia si závěrečný ceremoniál se svými kamarádkami z týmu náramně užila. Moc gratuluju!

1druzstvo-stupne.jpg

V Břeclavi se na start postavili i dva nováčci, kteří jsou věkem ještě mladší žáci. Věřím, že pro Tomáše Frencla i Michala Olešňana byl tento zážitek obrovským zážitkem a motivem k tréninkům!

1frencl-olesnan.jpg