Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mia Plačková vybojovala postup do finále na Letní olympiádě dětí a mládeže

V termínu od neděle do pátku 23.6. - 28.6.2024 se v Jihočeském kraji koná Letní olympiáda dětí a mládeže. Projekt pod taktovkou Českého olympijského výboru, který se ve dvouletých intervalech koná jako utkání krajských výprav, se v letošním roce usídlil v jihočeské metropoli Českých Budějovicích. 

lodm-logo.png

Do výpravy Středočeského kraje se probojovala také starší žákyně Mia Plačková, kterou v úterním prvním dnu atletických soutěží čekal dopolední start v rozbězích na 60 metrů. Zde si Mia poradila mazácky a v čase jen setinu za jejím osobním rekordem (7,64 s) naznačila svou formu, s kterou do Českých Budějovic přijela. Zde ji vyšel opravdu dokonale start a následně už si jednoznačně běžela pro jasný postup do odpoledního semifinále.

1plackova-rozbeh.jpg

Na náročný a zejména neznámý model typu rozběh - semifinále - finále jsme se snažili docela svědomitě připravit, a tak po dopoledním rozběhu následoval rychlý oběd, krátký odpočinek a odpolední návrat na dráhu. Pro semifinále jsme měli taktiku předvést přesvědčivý výkon s cílem postupu do finále na velké Q. To se Mie povedlo opravdu přesvědčivě, když svoje semifinále vyhrála v dalším kvalitním výkonu 7,67 s tentokrát do celkem silného proťáku -1,0 m/s.

1plackova-cil-sf.jpeg

Každopádně si myslím, že Mia tímto výkonem naznačila svým soupeřkám, že má nabito ostrýma. Současně jsme ale celkem rychle zaveleli po tomto závodu k přesunu na ubytovnu, aby se podařilo co nejvíce sil ušetřit právě k zítřejšímu finále a vyhnuli se tak zbytečně dlouhému pobytu ve velmi teplém a slunečném prostředí, které dělá celému průběhu atletických soutěží kulisu.

1plackova.jpg