Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mia stříbrnou medailistkou z Letní olympiády dětí a mládeže

Ve středu 26.6.2024 v rámci dopoledního programu na Letní olympiádě dětí a mládeže měla před sebou těžký den Mia Plačková, která v úterním programu zvládla postoupit z rozběhů do semifinále a následně se probojovala do dnešního finále na 60 metrů. Byl to náročný program, který byl situován do tříkolového systému soutěže. Tím pádem bylo hodně důležité, jak se která ze závodnic dokáže na finálový závod "vyspat" a ve velkém vedru předvést další výkon na hranici svého maxima.

1plackova-stupne-vitezu.jpg

Mia si nakonec s touto výzvou poradila velmi zdařile, ale zadarmo to opravdu nebylo. Únava z úterního dne byla již celkem znatelná, a tak na výběhu z bloků ve finálovém klání bylo trochu patrné, že to není tak jiskřivé jako den před tím. K velkému vedru se navíc přidal poměrně velký proťák, který se nakonec během tohoto finále utišil alespoň na hodnotu -0,8 m/s.

1plackova-finale.jpg

Vyrovnanost a kvalita soutěžního pole v osmičlenném finále byla opravdu vysoká a o to více si musíme cenit stříbrné medaile, kterou dokázala Mia vybojovat v napjatém finiši. Čas 7,60 s je navíc pro Miu novým osobním rekordem, který dokázala předvést v pravou chvíli a na pravém místě. Rozhodně jsme byli po závodě oba spokojení na 100 % bez jakékoliv myšlenky na to, že by to mohlo být lepší. V oddílových statistikách bude navíc tento výkon nově veden jako oddílový rekord starších žákyň, kterým Mia vymazala svůj vlastní dosavadní zápis v hodnotě 7,64 s.

1plackova-cil-finale.jpeg

Zajímavou zkušenost měla hned po doběhu, kdy absolvovala rozhovor s naším středočeským novinářem, který působí na této Olympiádě.

1plackova-rozhovor.jpg

Mia si z mé strany zaslouží pochvalu za to, jak dokázala náročnou soutěž zvládnout a soupeřky si zaslouží velkou poklonu za tak krásný závod, který pro nás společně připravily. Medaile, kterou si Mia na medailovém ceremoniálu v závěru dne přebírala na stupních vítězů je krásná a unikátní a současně je její první "velkou" atletickou medailí. Moc gratulu!

1plackova-moravek.jpg