Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na posledním ligovém kole premiéra pro Šimona Kratochvíla na 400 m př. a PB Štěpána Holečka na 100 m.

V neděli 18.8.2024 proběhlo v Jablonci nad Nisou 4. kolo soutěže družstev mužů a žen naší prvoligové skupiny, kde nastoupilo celkem 6 členů z naší tréninkové skupiny. Mezi muži se bodově nejvíce dařilo Šimonu Kratochvílovi, který po delší závodní pauze nastoupil opět do bloků a na 100 metrů se dostal do B finále, kde si zaběhl letošní season best 11,38 s. Následně přidal ještě poměrně velkou porci bodů v závodě na 400 m překážek, když se celkově umístil na 6. příčce v osobním rekordu 59,10 s. Daleko více než za výkony jsem  ale rád za to, že se Šimon znovu odhodlal k závodění a věřím, že mu to přinese nový vítr do plachet.

1kratochvil.jpg

I když podmínky v rozbězích na 100 metrů byly skoro ve všech rozbězích nepříjemné s protivětrem, Štěpán Holeček měl tentokráte opravdu velké štěstí. Jeho rozběhu fouklo příjemných +1,4 m/s a navíc se mu podařilo hodně dobře trefit start. Nakonec z toho byl krásný nový osobák v podobě stlačení PB o více než desetinu dolů na aktuálních 11,38 s. Velká gratulace!

1holecek.jpg

Franta Hanč se pral hlavně sám se sebou a nedokázal po prázdninách navázat na svou výkonnost z června. Důležité ale bylo, že si to v hlavě dokázal porovnat a závody dokončil. Navíc v závěrečné štafetě předvedl velmi dobrý třetí úsek a předávka na Šimona Kratochvíla se u opravdu povedla dobře. Na druhou stranu ne příliš dobře se mu povedl výběh při náběhu Štěpána Holečka, a tak museli kluci na této předávce řešit celkem nepříjemné seběhnutí. Nicméně jsem rád za každou zkušenost a věřím, že si z ní Franta odnese mnoho dobrého do budoucna.

1hanc.jpg

Mezi děvčaty startovala Jana Šafránková, která si s proťákem v rozběhu poradila relativně obstojně, když suverénně postoupila z prvního místa. Čas 12,62 s do -2,0 m/s vnímám jako pozitivní výsledek. Navíc si Jana obdobně přesvědčivě vedla i ve finále, které následně vyhrála časem 12,43 s, když fouklo méně nepříjemně, ale k ideálu to stejně mělo daleko (-0,3 m/s). Za mě dobrý test před nadcházejícím MČR do 22 let. Janča si v druhé polovině programu zaběhla ještě 200 metrů, kde si myslím bylo již znatelně poznat omezení, s kterým absolvovala poslední tři týdny po zvrtnutí kotníku. Ve štafetě 4x100 metrů, kterou jsme pojali zejména jako přípravu před MČR do 22 let, podala Janča přesvědčivý výkon a věřím, že se nám příprava štafety v nadcházejícím týdnu povede dovést do zdárného konce.

1safrankova.jpg

Na Anetě Bedrnové bylo poznat, že během prázdnin trénink nevypustila a bavilo mě sledovat její "drive", který je pro ni charakteristickou vizitkou. Anet absolvovala jak rozběh tak i finále A společně s Jančou a její výkony 12,74 s a 12,55 s jsou velmi sympatickou paralelou zejména vůči tréninkové parťačce. Ve štafetě předvedla Anet, že když je závodník mentálně  a psychicky dobře naladěn a připraven svým okolím a motivován prostředím, dovede předvést výkon na nejvyšší úrovni. Předávka na Janču se mi moc líbila!

1bedrnova.jpg

Pro Miu Plačkovou jako žákyni jsem na toto ligové kolo měl v plánu absolvovat závod na 200 metrů a štafetu. Na dvoustovce si Mia celkem nečekaně poradila se všemi soupeřkami naprosto s přehledem a dokázala tuto disciplínu vyhrát. Navíc v čase 25,27 s blízkém svému osobnímu rekordu a tím pádem i vlastnímu oddílovému rekordu. Projevem moc příjemný běh naplněný uvolněností a hezkým dlouhým krokem. Ve štafetě, kde Mia běžela finiš, přebírala již v pozici leadera daného běhu, a tak měly holky dobré podmínky pro provedení předávky v jistém klidu. Mia následně kolík donesla do cíle na prvním místě a čas 48,31 s je za mě za daných podmínek, rozložení úseků a stanovení výběhových značek velmi dobrým výkonem!

1plackova.jpg