Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nováčci pomohli mladším žákům k postupu do krajského finále.

V pátek 6.9.2024 se v Kutné Hoře za stále ještě tropického letního počasí uskutečnilo poslední čtvrté kolo soutěže družstev mladšího žactva v rámci krajského přeboru v základních skupinách. Zde se poprvé v barvách našeho týmu představili také nováčci v naší tréninkové skupině, kteří tak napomohli družstvu mladších žáků k postupu do finále Středočeského kraje, jež se uskuteční za týden opět v Kutné Hoře.

 

Tomáš Frencl předvedl svoje kvality v rozběhu a v silném proťáku -1,8 m/s zaběhl nejrychlejší výkon z celého startovního pole 8,40 s. Michal Olešňan ho v postupu do A finále napodobil, když ve stejném rozběhu zdolal 8,67 s.

 

Oba kluci se tak mohli těšit na závod v A finále nejkratšího sprintu. V něm panovalo opět dosti větrno (-1,6 m/s) a Tomášovi k tomu navíc uklouzly bloky. Holt, zkušenostmi se učíme. Každopádně beru jejich první závody  klubových barvách jako velmi úspěšné. Michal ve finále zaběhl a umístil se na 5. místě. Pro tým vybojoval tedy 6 bodů. 

 

Tomáš po nezdařeném startu vybojoval čas 8,48 s, 4. místo a 7 bodů. Navíc následně ještě připsal bodíky za výkon na 300 metrů, kde se s tratí popasoval ve své absolutní premiéře za 47,35 s a celkově skončil v této disciplíně na 5. příčce. Zkušenosti potom sbíral ještě v závěrečné štafetě 4x60 metrů, kde s kamarády zaběhli výkon 34,55 s, což znamenalo celkovou 4. příčku.

 

20240906_162753_006_saved.jpg