Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve středoškolském poháru jsme vybojovali medaile z okresních kol.

V třetím zářijovém týdnu proběhla okresní kola Středoškolského atletického poháru v okresech Kutná Hora, Kolín a Nymburk. Ve všech těchto závodech měla naše tréninková skupina svoje zastoupení. Nejprve do bojů této atraktivní soutěže pro studenty SŠ zasáhl Martin Hovorka v čáslavském okresním kole, kde reprezentoval své Gymnázium Kutná Hora, za nějž běžel 400 m a štafetu 4x200 metrů. Martin si se svým týmem vybojoval bronzové medaile v soutěži družstev.

V okrese Kolín a Nymburk naše skupina ale vybojovala stříbrné medaile a to zásluhou Štěpána Holečka, který v kolínském okrese konaném 18.9. nejdříve zaběl osobák v mimo soutěž běženém závodě na 60 m, kde si svůj osobák 7,25 s vyrovnal z haly 2023. Poté pro své družstvo připisoval bodíky za 100 m (11,42 s) jen 4 setiny za osobákem a také ve štafetě, kde jeho tým z SŠ průmyslové v Kolíně definitivně potvrdil zisk svých stříbrných medailí. Na stovce byl Štěpán v rámci tohoto okresního kola suverénně první.

1holecek.jpg

Posledními startujícími byli reprezentanti Gymnázia Poděbrady, kteří bojovali v okresním kole Nymburk konaném ve čtvrtek 19.9.2024 v Nymburce. Zde mezi děvčaty bojovaly Aneta Bedrnová a Mia Plačková, které obě běžely závod na 100 metrů, jenž těsně ovládla Aneta (12,49 s) před Miou (12,53 s). Nutno podotknout, že především pro Miu jsem v tomto závodě měl pokyn, aby jej šla jaksi na půl plynu vzhledem k tomu, že ji pozítří čekají boje v rámci Mistrovství ČR žactva. Mia to opravdu zvládla a i s ohledem na brzký ranní čas tohoto závodu (8:45 h) předvedla, že moje pokyny pochopila. Holky se umístily na 1. a 2. místě této disciplíny.

1holky-100m.jpg

Následně běžel mezi chlapci ještě Šimon Novák a na 100 metrů předvedl čas 11,58 s a celkově tak obsadil druhou příčku mezi chlapci tohoto okresu. Bodíky přidával rovněž i v závěrečné štafetě 4x200 metrů a při ceremoniálu přebíral se svými spolužáky stříbrné medaile za celkové umístění.

1novak.jpg

Aneta a Mia si nakonec na krk mohly pověsit rovněž stříbrné medaile, protože i jejich tým získal druhé místo a své kolegy ze stejné školy tak doprovodily na druhý stupínek. Aneta pro tým připisovala body i v lehce zadržené dvoustovce 27,17 s (navíc ve velkém proťáku -2,2 m/s) a nakonec i ve štafetě, kde společně s Miou, která tento závod finišovala, vybojovaly další důležité bodíky.

1plackova.jpg

Pro Štěpána Holečka, Šimona Nováka, Anetu Bedrnovou a Miu Plačkovou nakonec v rámci jejich týmů, které se umístily na druhých místech, vyznívají dobře i jejich vysoké bodové zisky a je velmi pravděpodobné, že budou nominovány na krajské kolo tzv. na divokou kartu. Krajské finále se koná příští středu 25.9.2024 v Kolíně.

1medaile.jpg